Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Case Study

Whirlpool Moves into Spec Building with Build-to-Suit Features

We were accustomed to tackling challenges for longtime client Whirlpool, but this one was going to be tough. As part of an ambitious plan to rationalize its entire North American distribution system the appliance giant wanted a new Los Angeles-area distribution center with a laundry list of attributes. The requirements dictated a build-to-suit facility, so our account team mobilized our staff of on-the-ground transactors to search for available land in southern California.

The problem was that there were no parcels large enough that were, or would be, available within Whirlpool’s development timeframe. But our team found a 1.7-million-square-foot spec building that met most of Whirlpool’s criteria—including parking for 400 trailers away from the doors, “speed-bays” in excess of “spec” standard and otherwise meeting Whirlpool’s building standards. We persuaded the owner not only to sell, but also to create a modification that permitted complete truck circulation, which was a must for Whirlpool.

The happy client got build-to-suit needs satisfaction with the streamlined process of a spec building in progress. Whirlpool was able to occupy its new distribution center four months ahead of schedule.

All case studies

 

 

Orange Regional Medical Center/united-states/en-us/case-studies/510/orange-regional-medical-centerOrange Regional Medical CenterA campus expansion plan that encompasses an owner constructed and financed, new physician office building incorporating an ambulatory care center, along with an attached but separate cancer center addition and renovation. A consolidation and enhancement of outpatient care services on the Main Campus, for a collaborative and interdisciplinary approach for outpatient diagnostic and treatment services.
UCSF Benioff Children’s Hospital Oakland/united-states/en-us/case-studies/511/ucsf-benioff-childrens-hospital-oaklandUCSF Benioff Children’s Hospital OaklandUCSF Benioff Children's Hospital was designed in 3 separate zones: patient, caregiver and family, ensuring that “family centered” concepts were followed.
NetScout/united-states/en-us/case-studies/512/netscoutNetScoutNetScout was dealing with surplus space in their corporate office and interested in finding a more efficient solution. So JLL's Tenant Representation team jumped into action.