Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Case Study

BioSquare: Boston's first LEED Certified Laboratory Building

Boston University and Boston Medical Center (BU/BMC) selected JLL to perform the base building and interior construction of a 175,000-square-foot, eight-story laboratory and research facility at BioSquare, a life science complex at 670 Albany Street in downtown Boston.

Seeking to leverage our full capabilities, BU/BMC retained our firm to provide construction, investment development, leasing and property management services. Our deep involvement with the project allowed our team to get involved at its conception, minimizing construction risk and controlling overall costs. During an intricate preconstruction phase, our construction team collaborated with the design team and associated engineers; performing constructability reviews of the preliminary design plans, providing detailed budgets and setting complex schedule expectations.

A true mix of office and lab space, the finished facility includes office space, a training auditorium, a vivarium, and laboratory space with fittings for pathology, biology and pediatric infectious disease research. The result is a state-of-the-art laboratory and research facility at Boston's preeminent biomedical research and business address, which is the first LEED Certified laboratory facility in Boston.

All case studies

 

 

Orange Regional Medical Center/united-states/en-us/case-studies/510/orange-regional-medical-centerOrange Regional Medical CenterA campus expansion plan that encompasses an owner constructed and financed, new physician office building incorporating an ambulatory care center, along with an attached but separate cancer center addition and renovation. A consolidation and enhancement of outpatient care services on the Main Campus, for a collaborative and interdisciplinary approach for outpatient diagnostic and treatment services.
UCSF Benioff Children’s Hospital Oakland/united-states/en-us/case-studies/511/ucsf-benioff-childrens-hospital-oaklandUCSF Benioff Children’s Hospital OaklandUCSF Benioff Children's Hospital was designed in 3 separate zones: patient, caregiver and family, ensuring that “family centered” concepts were followed.
NetScout/united-states/en-us/case-studies/512/netscoutNetScoutNetScout was dealing with surplus space in their corporate office and interested in finding a more efficient solution. So JLL's Tenant Representation team jumped into action.