Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Case Study

Bolton Insurance - Creating space for collaboration

Bolton & Company is one of the nation's largest employee-owned insurance brokers, providing clients worldwide with insurance and risk management services,employee benefits and financial products.

Bolton & Company needed to create a long-term office facility featuring high end finishes in Pasadena, California. The organization wanted a space that fostered employee collaboration and highlighted their prestigious brand. After the right space was identified in October 2010, the team had to mobilize very quickly to meet the April 2011 move date.

After finding the perfect space and approving a budget the project manager immediately identified Bolton executives to serve on the project team. This high level of client involvement ensured that executives were engaged, educated and ready to make well informed decisions. Because of the level of communication between the Jones Lang LaSalle Project Manager and Bolton executives the project was delivered with no surprises or decision making delays. Bolton prepared their staff for the move and workspace changes and made a significant commitment to the success of this project.

Results

  • $493,000 under approved budget
  • Diverted materials from landfills by utilizing the previous tenant’s furnishings. Furniture was updated and refurbished to compliment Bolton’s design and brand.
  • Employee collaboration has increased within the office. The workstations encourage amplified employee engagement, the break room allows areas of relaxation and the immediate area offers more walkable amenities to employees.

“Jones Lang LaSalle was unbelievable, the construction knowledge, insight and ability to always be looking ahead kept our project and team on schedule.” — Mike Morey, COO

All case studies

 

 

Orange Regional Medical Center/united-states/en-us/case-studies/510/orange-regional-medical-centerOrange Regional Medical CenterA campus expansion plan that encompasses an owner constructed and financed, new physician office building incorporating an ambulatory care center, along with an attached but separate cancer center addition and renovation. A consolidation and enhancement of outpatient care services on the Main Campus, for a collaborative and interdisciplinary approach for outpatient diagnostic and treatment services.
UCSF Benioff Children’s Hospital Oakland/united-states/en-us/case-studies/511/ucsf-benioff-childrens-hospital-oaklandUCSF Benioff Children’s Hospital OaklandUCSF Benioff Children's Hospital was designed in 3 separate zones: patient, caregiver and family, ensuring that “family centered” concepts were followed.
NetScout/united-states/en-us/case-studies/512/netscoutNetScoutNetScout was dealing with surplus space in their corporate office and interested in finding a more efficient solution. So JLL's Tenant Representation team jumped into action.